Wat je aandacht geeft groeit

Gepubliceerd op 2 januari 2021 om 11:59

Als ik niet kan slapen ga ik malen, dan geloof ik zomaar dat ik niet kan boekhouden, dat ik het allemaal niet overzie een rommelkont ben. Het voelt opeens ook heel logisch dat ik de kosten van mijn webshop en andere vaste lasten nooit kan terug verdienen met glas enz. Je raadt het al, zo’n nacht had ik vannacht.

 

Gelukkig leerde ik afgelopen week van Paulien Cornelisse dat je alles wat je ’s avonds denkt vooral niet serieus moet nemen. En en ook dat "Als je twijfelt tussen wel of geen Discobal; altijd wél een discobal”
Maar vooral aan die eerste tip had ik iets. Sindsdien zeg ik bij nachtelijk malen tegen mijzelf dat ik al die gedachten niet serieus hoef te nemen. Dat helpt helaas niet altijd, maar verrassand vaak toch wel.

 

Het afgelopen jaar heb ik mogen leren dat ik mijzelf het bovenstaande verhaal over alles waar ik mijzelf niet toe in staat acht, vooral niet moet blijven vertellen. Wat je aandacht geeft groeit; voor ik het weet ga ik het nog voor waar aannemen ook en wat bereik ik daarmee? Helemaal niets, in tegendeel.   
Dus klap ik tegenwoordig de boel om en kies ik waar ik wél in wil geloven. Dat doe ik overdag hoor, s nachts lukt het me nog niet.  

 

Ik vertel mijzelf regelmatig het verhaal dat ik wél waard ben een eigen webshop te hebben, dat ik die kosten er nu misschien nog niet uit haal, maar dat ik daar wel naartoe aan het groeien ben. Daar schrijf ik over, ik schrijf over de leuke klanten waar ik voor aan de slag mag. Ik anker dat ik al zo veel ontzettend leuke projecten heb mogen doen en tegelijkertijd bedenk me dat er voor 2021 al een hele rij leuke projecten op me ligt te wachten. Zo staan er nog 2 workshops op touw, liggen er 3 kindertekeningen te wachten om uitgevoerd te worden in glas, mag ik nog een vlaggetjes slinger voor iemand maken. Er is mij gevraagd om een muurkunstwerk en een raamobject te maken. Zelf wil ik een diamantvormig terrarium maken als oefening voor een aantal lampen die ik dit jaar uit te kunnen voeren.

 

Dat is wat ik wil, dat is waar ik blij van word, dus dat is het verhaal dat ik vertel en herhaal, want wat je aandacht geeft dat groeit.
En ondertussen zeg ik ook af en toe dat ik heus wel kan boekhouden, maar dat ik het niet in een keer hoef te kunnen, ik mag er best in groeien. Dat het nu af en toe een rommeltje is betekent niet dat dat altijd zo zal zijn.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.