Hier met die creativiteit

Gepubliceerd op 12 oktober 2020 om 22:33

Doelen stellen, ik had er nooit zo veel mee. Wel een man in huis die het ene na het andere doel (sport gerelateerd) nauwkeurig uitwerkt en plant en -niet geheel onbelangrijk- behaalt. Ik kan dat niet. Go with the flow was altijd prima voor mij. En nog steeds ben ik geen fan van strakke planningen. Toch begin ik een beentje het nut van het hebben van doelen te begrijpen. Al heb ik het liever niet over doelen, doe mij maar dromen, maar dan wel weer graag van de variant ‘dromen die uitkomen’. En ik moet zeggen dat gaat best goed.

Bereid je voor op een ietsie pietise zweverigheid, tot eenpaar jaar geleden ook nog nieuw voor mij. Wat ik toen wel heel sterk voelde was dat ik vast liep in mijn hoofd en graag weer meer op gevoel wilde gaan doen. Altijd alles willen beredeneren, honderd keer overwegen en het gevoel dat er een beste optie was en ik die dus ook móest kiezen, het bracht me niet veel verder. Wat het me wel bracht was dat ik geen keuzes meer kon maken. Tot grote vreugde van mijn lief stond ik een keer een uur in Ikea omdat ik niet zeker wist of blauwe gordijnen wel de beste keuze waren. Ook blokkeerde mijn creativiteit doordat ik geen keuzes durfde te maken.

Na een coachingstraject voor mijn dochter waarin zij leerde meer tot zichzelf te komen en zo beter met haar perfectionisme (goh!) om te leren gaan ging bij mij ook de knop op. Ik wilde ook meer op mijn gevoel vertrouwen, minder twijfelen of blijven hangen in bedenken hoe dingen zouden moeten. Faalangst, perfectionisme ik was er wel klaar mee. En zo belandde ik bij Heidi (Puur Luisteren op Facebook/Instagram) echt een aanrader mocht mijn verhaal je aanspreken.
Ik kwam bij Heidi met die vraag wat ik kon doen aan mijn eeuwige twijfelen en het mezelf niet kunnen motiveren om iets te gaan doen omdat ik bleef hangen in alle keuzes die ik zou kúnnen maken. En dat terwijl ik ergens ook heel sterk voelde dat creativiteit een deel van mijn leven is.

Dat was in maart, mocht je me al langer volgen dan kan het best zijn dat je vanaf maart opeens veel meer van mij bent gaan zien en horen. Klopt toch? Ik leerde hoe ik een Journal (iedere ochtend schrijven in een dagboek maar dan meer toekomstgericht) in kon zetten om bepaalde patronen te doorbreken. Om te gaan geloven wat ik graag zou willen geloven. Om te zijn wie ik zou willen zijn. En vervolgens leerde ik me te gaan gedragen zoals de persoon die ik zou willen zijn dat zou doen. Ik stapte als het ware in mijn nieuwe zelf. Zo schreef ik dat ik met gemak mijn keuzes maak, en dat ik zonder moeilijk gedoe aan iets nieuws begin. En geloof het of niet, wat ik schreef dat begon ik ook te voelen, sterker nog het gebeurde ook. Ik leerde dat ik creativiteit door mij heen mag laten stromen en ook dat ik niet met elk idee iets hoef. Die eeuwige stemmetjes in mijn hoofd (ego wordt dat ook wel genoemd) daar kan ik nu naar luisteren en niet om te gehoorzamen, maar omdat ik nu kan accepteren dat het er is. Ik weet inmiddels weet dat ik er niet naar hoef te luisteren, maar het vertelt me wel iets over mijzelf en mijn patronen.

En inmiddels ben ik trots op mijzelf, trots op wat ik maak, trots dat ik dat allemaal naast mijn baan en gezin weet neer te zetten. Trots op alle kleine stappen die ik heb gezet en die mij nu gemaakt hebben tot een persoon met 10x zoveel zelfvertrouwen, nog meer creativiteit (of ik weet gewoon beter wat ik er mee moet en kan). Een eigen website met webshop met echt super leuke dingen, al zeg ik het zelf; ik meen het nog ook. Deze maand 4 bestellingen en 2 workshops in de planning en lekker lopende social media, dat hoort er tegenwoordig allemaal bij. Ik ben een content creatende entrepreneur… wat wil je nog meer!

En mijn volgende doel? Het bestellen van hele platen Bullseye glas. Gewoon omdat die super mooi zijn en omdat ik ze dan dus nodig heb voor de bestellingen die ik binnen krijg. Dus kijk even in de webshop van mijn lievelingsglashandel en laat even weten welke plaat jij het mooist vindt, dan bedenk ik wat ik er voor je van zal maken - geen offerte, tenzij je er om vraagt ;-)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.