Creatieve ondernemers gezocht!

Gepubliceerd op 26 september 2020 om 10:04

Creatieve ondernemers gezocht! Door die tekst kwam ik als een van de standhouders én workshopgevers terecht als ondernemer op de onlinecreamarkt. En daar sta ik dan dit weekend, achter mijn digitale kraampje, met mijn digitaal te bestellen producten en mijn digitale workshop glas in lood ontwerp. 

 

Ik heb hard gewerkt de afgelopen weken, gezin verwaarloosd, huishouden gezakt tot een dieptepunt, atelier ontploft, maar ik sta er! Toen ik mij eind augustus aanmeldde had ik nog geen idee hoe ik dat zou gaan doen. De workshop zou ik nog moeten bedenken. Ik had nog nooit in mijn leven een filmpje gemonteerd en nog geen idee hoe ik dat zou doen maar het zou heus lukken. Mijn webshop moest worden gevuld en ondertussen draaiden baan en gezin gewoon door.
Maar ik heb geleerd dat als ik iets wil ik gewoon ja moet zeggen. 'Just do it' is tegenwoordig míjn motto, niet meer dat van Nike. Dus met het vertrouwen dat het allemaal wel goed zou komen, of anders iets minder goed maar toch best goed zou komen, ben ik aan de slag gegaan.

Filmen, monteren, schijven, fotograferen, implementeren en gewoon doen. Ik heb heel wat beren van de weg weten te slaan deze weken en ook heel veel geleerd. Even flink wat frustratie bij het fotograferen, want glimmend glas is echt een drama om netjes op de foto te krijgen. Nog een paar dagen op de teller voordat alles in de webshop moest staan, toch best wel stress. Het hele gebeuren even loslaten hielp. Dan maar iets minder professionele foto’s voor nu. De foto’s van de Ipad bleken beter dan die van de telefoon en ook een niet witte achtergrond bleek een uitkomst. Ik zag het weer positief in, ik zou het allemaal wel gaan redden voor de deadline.

En toen kwam Mark thuis, met de volgende mededeling; “Wil jij nog even een drakenbrood bakken voor op school? Juf zocht nog iemand voor het bakken van een drakenbrood, dat kun jij nog wel even doen he? Ik kan dat niet” Ik moet bekennen dat ik toen zelf als een heuse draak gereageerd heb. Want dát paste dan precies niet meer in mijn planning. Maar met enige ruilhandel kwamen we er dan toch uit, Mark zou het avondeten voor die avond voor zijn rekening nemen en ik zou dan de volgende dag dat drakenbrood bakken. Het kwam goed en ik heb best lol gehad tijdens het bewerken van mijn monsterlijke, inzakkende, nog rijzende deeg dat in de vorm van een draak op een bakblik moest komen.

Alle taken precies op tijd volbracht. Kinderen blij naar school met drakenbrood en nu, nu mag ik ontspannen en genieten van de mensen die langs mijn digitale kraampje lopen. Inmiddels genieten wij hier thuis ook weer van een gezamenlijk spelletje en een schoon toilet.
En ondertussen voel ik dat ik door wil gaan in deze ondernemers flow, mijn hoofd zit nog vol projecten die ik wil maken. Dus ik houd dit vast, nu zonder deadlines dus op ontspannen tempo. Ik zeg ‘ja’ tegen de inspiratie die ik heb. Ik zeg ‘ja’ tegen maken wat ik in mijn hoofd heb. Ik zeg ‘ja’ tegen groeien als ondernemer!

En dat ik dan nu een administratie moet gaan bijhouden (bwaahh niet mijn ding!) neem ik dan ook maar voor lief.

Reactie plaatsen

Reacties

Desiree
4 jaar geleden

💖

Marianne
4 jaar geleden

Lieve Cath,
Wat kan ik enorm genieten van je blogs. Ik vind het zo bijzonder om te lezen dat je zo haar fijn in de gaten hebt waar de schoen wringt en vooral hoe je dit ombuigt naar iets positiefs. Wat een mooi voorbeeld ben je voor jullie kinderen. Ga vooral lekker door met het schrijven en het creëren, het is voor velen waardevol. 💕