CathsGlas Biografie

Wie is Cath

Cathelijne Los (1985) uit Haarlem maakt kunstwerken van gefused glas en glas in lood

Vanuit haar atelier in de achtertuin werkt Cathelijne aan haar kunstwerken.  Er staat een grote glasoven, waarin het glas versmolten, gebrandschilderd en gevormd kan worden. 
Ook staat het er vol met kleurige glaswerken, grote platen glas in de mooiste kleuren, potten vol met glaskorrels en gereedschappen.  

Cathelijne Los werkt aan glaskunst in haar atelier in Haarlem

 

"Als klein kind was ik al gefascineerd door de glas in lood ramen bij mijn opa en oma in huis. Toen ik tien jaar geleden een huis kocht waar alle jaren 30 elementen vakkundig uitgesloopt waren, besloot ik een cursus glas in lood te volgen om weer wat glas, lood en kleur in huis te brengen.
Vanaf dat moment ben ik me meer gaan verdiepen in verschillende glastechnieken."

 

Glas fascineert

'Ik word heel blij van glas en het blijft me fascineren hoe het bij iedere verandering van het licht weer een andere uitstraling en kleur kan hebben. Dit enthousiasme neem ik mee in mijn werk en ik vind het super om ook anderen te inspireren."

Unieke en handgemaakte ontwerpen

Alle kunstwerken zijn uniek en handgemaakt. Die zul je dan ook maar één keer in de webshop tegenkomen. Als deze verkocht zijn komen ze nooit meer in dezelfde vorm terug. 
Soms maak ik een ontwerp opnieuw, maar het eindresultaat is altijd anders, het is nooit precies te voorspellen hoe het glas uit de oven komt, de oven heeft zijn eigen stem in het werk.

Ik vind het heel leuk om in opdracht te werken. Same met de klant ontwerpen, kleuren uitkiezen enzo het werk afstemmen op de wensen van mijn klant. 

Glaskunst in Haarlem Amsterdam Alkmaar
Bloemen van glas - glasfusen - workshops haarlem
glasoven Haarlem leren glasfusen

Exposities 2024

Ontmoet Cath in het echt ;)
Glaskunst nog mooier dan op de foto

-

26 tm 31 maart
10:00 - 17:00 uur
Arti-pop Gallery 
Kruisstraat 16 - Den Bosch

 

 - 

25 en 26 mei
12:00 - 17:00 uur
Vijfhoekkunstroute
Nieuwe Kerksplein 36 - Haarlem 

 

-

1 juni
10:00 - 16:00 uur 
Bazaar
Vrije School Kennemerland 
Weltevredenstraat 9 - Haarlem

Atelier opruiming, art voor een prikkie ;)
-