Handgemaakte glaskunst - unieke ontwerpen - persoonlijk design

Workshop bloemschikken met glas in Haarlem

Bloemen van glas

Tijdens deze workshop bloemschikken ga je aan de slag met glas. Met handgemaakte glazen bloemstengels en murrine/millefiori (kleine bloemetjes in glas bekend uit Venetië) 

Maak je eigen veldboeket of bloementuintje van glas

Op een plaatje glas maak je jouw bloemstuk. Het is een beetje als cakejes versieren, maar dan met glas. 
Van stukjes gekleurd glas knip je met (een mozaiektang en dat gaat verrassend makkelijk) bloemen van stukjes gekleurd glas, er zijn heel veel kleuren aanwezig..
Je kunt er voor kiezen om je bloemstuk van en vaasje te voorzien, die maken we dan ook van glas, maar een veldboeket zonder vaas of ingebonden behoort ook tot de mogelijkheden.
Met stengels en fritten (kleine gekleurde glaskorrels) geven we je bloemstuk nog wat meer levendigheid. Na de workshop gaan de bloemstukken de oven in. 

Glasfusen

Deze workshop is een workshop glasfusing. Het fusen van glas is een techniek waarbij stukjes glas met verschillende kleuren en structuren met elkaar versmolten kunnen worden. Hiervoor wordt speciaal kunstenaarsglas gebruikt dat speciaal voor deze techniek gemaakt is.

Na  de workshop gaan de werkstukken de glasoven in, in de oven wordt het bloemstuk langzaam verhit tot zo'n 800ºC. Ook het afkoelen gebeurt heel langzaam, dit is om te zorgen dat er geen spanning in het glas komt. 
Dat betekent dat je je werkstuk helaas niet meteen na de workshop mee naar huis kan nemen, de bloemetjes zijn wel zo'n 24 uur zoet in de oven. Je kunt ze later komen ophalen of ik kan ze naar je verzenden.  

Waar wordt de workshop gegeven?

Mijn atelier staat in mijn achtertuin in Haarlem-Noord. 
Helaas is het te klein om met groepen in de kunnen werken. Vaak eigenden we dus gezellig rond mijn keukentafel in de huiskamer, of wanneer we met een groep zijn huur ik en ruimte. Ondertussen droom ik van een eigen atelier in Haarlem, groot genoeg om ook workshops in te kunnen geven.