Handgemaakte glaskunst - unieke ontwerpen - persoonlijk design

Vogeltjes van glas 

Workshop Glasfusing in Haarlem

Tijdens deze workshop maak je onder leiding van een ervaren glaskunstenaar jouw vogeltje van glas. 

Creatieve workshop Glasfusing in Haarlem. Vogeltje maken van glas. Kies uit; Roodborstje, koolmeesje, winterkoninkje, ijsvogel, kolibri of fantasie

Vroeger was de workshop vogeltjes maken een workshop op zich. Dit jaar heb ik ervoor gekozen om het maken van de vogeltjes onder te brengen in de workshop 'een landschap van glas'. Wil je graag een vogeltje maken boek dan onderstaande workshop en kies bij de afmetingen 'vogeltje 9x9cm' 

 

Tijdens deze workshop hoef je geen glas te snijden. De vogeltjes zijn alvast voor je uitgesneden(bochten snijden is een ingewikkelde techniek). Jij maakt je even vogeltje door kleur, oogjes, snaveltje, pootjes en glitter aan te brengen. Er kan evt met de mozaïek tang gewerkt worden om extra stukjes glas op maar te knippen.

en selecteer vogeltje

Glasfusing

Glasfusing of glasfusen in een techniek waarbij verschikkende stukken gekleurd glas met elkaar versmolten worden in een glasoven. Tijdens deze workshop maak je je eigen vogeltjes. Het lijfje en de vleugel van de vogel zijn door mij vast voorgesneden (het snijden van bochten in glas verijst snijervaring. Het borstje en de snavel kun je eventueel zelf snijden ( maar als je dat niet wilt hoeft het niet).  

 

Materiaal

Tijdens deze workshop werken we met kleine korreltjes glas (fritten) in verschillende kleuren, glitterpoeders en speciale glasverf. Ik leer je welke effecten je met welk materiaal kunt verkrijgen en hoe je de verf en frit het best kunt aanbrengen. 
Daarna kun je aan de slag met het vormgeven van je eigen vogeltje. Loopje even vast dan help ik je weer op weg. 

Afwerking

Na de workshop gaan de vogeltjes de glasoven (vergelijkbaar met een oven voor keramiek) in. De vogeltjes worden verhit tot zo'n 800ºC en  zullen ongeveer 24 uur in de oven zitten. Ze zijn dus niet direct na de workshop mee te nemen.

Wanneer de vogeltjes gebakken zijn monteer ik ze naar keuze op een stammetje hout of waxinelichtje. In de week na de workshop kun je je vogeltje op komen halen. Woon je wat verder weg dan kan ik ze eventueel ook met de post verzenden. 

Praktische info

Plaats Haarlem, Lombokstraat 5
Prijs €49,95 per persoon
Duur ongeveer 2 uur
Inclusief materiaal, montage op hout of waxinelichtje en koffie/thee
Afmeting product +/- 9x9cm (exclusief pootjes en stammetje)
Groepsgrootte 6 a 8 personen
Docent Cathelijne Los

Meer workshops glasfusing bij CathsGlas

Neem ook eens een kijkje in de webshop: