Handgemaakte glaskunst - unieke ontwerpen - persoonlijk design

Vogeltjes van glas 

Workshop Glasfusing in Haarlem

Tijdens deze workshop maak je onder leiding van een ervaren glaskunstenaar jouw vogeltje van glas. 

Creatieve workshop Glasfusing in Haarlem. Vogeltje maken van glas. Kies uit; Roodborstje, koolmeesje, winterkoninkje, ijsvogel, kolibri of fantasie

Tijdens de workshop Vogeltjes maken maak je (hoe kan het ook anders) een vogeltje van glas. 
De vogeltjes liggen bij aanvang van de workshop vast uitgesneden voor je klaar, je hoeft dus tijdens deze workshop geen glas te snijden. Wel kun je het glas knippen met een mozaiektang. 

 

Voorzien van een kopje koffie, iets lekkers en een hoop inspiratie voor het maken van vogeltjes ga je in een gezellige groep aan de slag.  
Geef je vogeltje kleur en karakter door oogjes, een snaveltje, pootjes en kleuren aan te brengen. 

 

Met het maken van een vogeltje ben je zo'n 1,5 a 2 uur bezig. 
Daarna gaan de vogeltjes de oven in, daarin zitten ze zo'n 24 uur om het glas met elkaar te versmelten. Wanneer de vogeltjes klaar zijn zo'n 1 a 2 weken na de workshop, ontvang je bericht en maken we een afspraak om de vogeltjes op te komen halen. 

er zijn ook nog andere workshops

Glasfusing

Glasfusing of glasfusen in een techniek waarbij verschikkende stukken gekleurd glas met elkaar versmolten worden in een glasoven. Tijdens deze workshop maak je je eigen vogeltjes. Het lijfje en de vleugel van de vogel zijn door mij vast voorgesneden (het snijden van bochten in glas verijst snijervaring. Het borstje en de snavel kun je eventueel zelf snijden ( maar als je dat niet wilt hoeft het niet).  

 

Materiaal

Tijdens deze workshop werken we met kleine korreltjes glas (fritten) in verschillende kleuren, glitterpoeders en speciale glasverf. Ik leer je welke effecten je met welk materiaal kunt verkrijgen en hoe je de verf en frit het best kunt aanbrengen. 
Daarna kun je aan de slag met het vormgeven van je eigen vogeltje. Loopje even vast dan help ik je weer op weg. 

Afwerking

Na de workshop gaan de vogeltjes de glasoven (vergelijkbaar met een oven voor keramiek) in. De vogeltjes worden verhit tot zo'n 800ºC en  zullen ongeveer 24 uur in de oven zitten. Ze zijn dus niet direct na de workshop mee te nemen.

Wanneer de vogeltjes gebakken zijn monteer ik ze naar keuze op een stammetje hout of waxinelichtje. In de week na de workshop kun je je vogeltje op komen halen. Woon je wat verder weg dan kan ik ze eventueel ook met de post verzenden. 

Praktische info

Plaats Haarlem, Lombokstraat 5
Prijs €49,95 per persoon
Duur ongeveer 1,5 a 2 uur
Inclusief materiaal, montage op hout of waxinelichtje en koffie/thee
Afmeting product +/- 9x9cm (exclusief pootjes en stammetje)
Groepsgrootte 6 a 8 personen
Docent Cathelijne Los

Meer workshops glasfusing bij CathsGlas

Neem ook eens een kijkje in de webshop: