Een landschap van glas

Workshop Glasfusing in Haarlem

Tijdens deze workshop maak je onder leiding van een ervaren glaskunstenaar jouw eigen landschap van glas. 

Creatieve workshop Glasfusing in Haarlem. Vogeltje maken van glas. Kies uit; Roodborstje, koolmeesje, winterkoninkje, ijsvogel, kolibri of fantasie

Tijdens deze workshop schuif je aan aan de keukentafel bij glaskunstenares Cathelijne Los.
Je kunt eventjes helemaal de tijd vergeten en opgaan in de wondere wereld van het glasfusen. Samen met de andere cursisten ga je aan de slag, ik leer je hoe je een landschap opbouwt en welke effecten je met welke materialen kunt bereiken.

Je kunt kiezen uit meerdere versies (en daardoor prijzen). Kies je voor een landschap gemonteerd op een waxinelichthouder waarbij het kaarsje dienst doet als ondergaande zon in jouw landschap? 
Of ga je voor groter en maak je een gebogen landschap(je) wat door zijn vorm rechtop kan staan, er kunnen dan lichtjes voor en achter. 

en selecteer vogeltje

Glasfusing

Glasfusing of glasfusen in een techniek waarbij verschikkende stukken gekleurd glas met elkaar versmolten worden in een glasoven. Tijdens deze workshop maak je je eigen vogeltjes. Het lijfje en de vleugel van de vogel zijn door mij vast voorgesneden (het snijden van bochten in glas verijst snijervaring. Het borstje en de snavel kun je eventueel zelf snijden ( maar als je dat niet wilt hoeft het niet).  

 

Materiaal

Tijdens deze workshop werken we met kleine korreltjes glas (fritten) in verschillende kleuren, glitterpoeders en speciale glasverf. Ik leer je welke effecten je met welk materiaal kunt verkrijgen en hoe je de verf en frit het best kunt aanbrengen. 
Daarna kun je aan de slag met het vormgeven van je eigen landschap. Er kan voor gekozen worden een kleur in de lucht aan te brengen met glaspoeder, dit doe je onder begeleiding en je draagt hierbij een stofmasker.  

Afwerking

Na de workshop gaan de glaswerken de glasoven (vergelijkbaar met een oven voor keramiek) in. Het glas wordt verhit tot zo'n 800ºC en zal zo'n  24 uur in de oven zitten. Ze zijn dus helaas niet direct na de workshop al mee te nemen.

Wanneer alle werkstukken gebakken en schoongemaakt zijn monteer ik ze naar keuze op een waxinelichtje, of je hebt er tijdens de workshop al voor gekozen er haakjes aan te bevestigen. Ongeveer 1 a 2 weken na de workshop zijn de werkstukken klaar om opgehaald te worden, je krijgt bericht zodra ze klaar staan. 

Praktische info

Plaats Haarlem, Lombokstraat 5
Prijs vanaf €49,95 per persoon
Duur ongeveer 3 uur
Inclusief materiaal, montage waxinelichtje of buigen van het landschap en koffie/thee
Afmeting product +/- verschilt per gekozen project
Groepsgrootte 6 a 8 personen
Docent Cathelijne Los
techniek glasfusing
wat leer je het opbouwen van een landschap van glas, we werken met glasverf, fritten en eventueel glaspoeders (onder begeleiding en met stofmasker)

Meer workshops glasfusing bij CathsGlas

Neem ook eens een kijkje in de webshop: