CathsGlas op TV

Gepubliceerd op 15 augustus 2020 om 15:25

Afgelopen week werd ik benaderd door Daytime Television, met de vraag of ik interesse zou hebben om met Cathsglas mee te werken aan het programma Wooninspiraties op RTL4.  Dit programma wil ook startende ondernemers een podium bieden en men was erg enthousiast over mijn werkzaamheden. De glazen vlinders in mijn buik fladderden een rondje van enthousiasme, want zo’n opstapje is natuurlijk bijna te mooi om waar te zijn, maar ik maak leuke dingen (al zeg ik het zelf) dus waarom niet... 

Haal die ‘bijna’ toch maar weg uit de vorige zin. Nadat ik mijn verhaal over Cathsglas, moeder van twee kinderen met een schuur vol glas en en hoofd vol creatieve idee mijn werkzaamheden gedaan,  gaf de mevrouw aan de telefoon aan erg geïnteresseerd en enthousiast te zijn en me graag mee te nemen in het programma. Om dat de realiseren zou er een cameraploeg bij mij over de vloer komen, zij zouden mij twee uur komen filmen om daar uiteindelijk een filmpje van minuten van samen te stellen. Dat filmpje zou dan 3x uitgezonden worden op RTL4, op zaterdag en zondagochtend. Het betrof echter wel een programma op de commerciële omroep en hoewel ze mij graag de zendtijd sponsorden waren er toch ook nog wel wat kosten die voor mijn rekening zouden komen. Ik hoefde alleen de kosten voor de flimploeg te betalen; 2950,- ex.BTW… SLIK!

Niet een bedrag dat ik zomaar in mijn achterzak heb zitten, maar als het CathsGlas.nl nou echt een leuke boost kan geven dan is het misschien toch het overwegen waard? Zijn dit soort bedragen normaal in TV-land? Ik had geen idee… Nog licht in mijn hoofd van het idee om mijn bedrijf eens lekker te doen groeien informeerde ik toch eens bij bekenden en vriend Google. De verhalen die ik hoorde van mensen die ook eens voor zoiets benaderd waren bleken verre van enthousiast. Wurgcontracten. Gajus. Geldwolven. Zo goed als geen eigen inbreng voor de deelnemer. Bijna geen naamsvermelding en achteraf toch meer moeten betalen voor die ene héle leuke minuut extra tv. Ze hebben mij niet overgehaald om mijn spaarrekening te plunderen.

Dus heb ik de super enthousiaste meneer die van zijn super enthousiaste collega hoorde wat voor super leuk bedrijf ik heb en mij heel graag wilde laten meedoen aan het programma, verteld dat ik hier geen geld in ga steken. Daarna bleken we erg snel uitgepraat. Voor mij nog geen tv carriere (maar neem gerust contact op als je wel geïnteresseerd bent in mijn werk en niet in mijn portemonnee).

En ik? Ik zou de Cath van nu niet zijn en mijn coachtraject geen eer aan doen als ik niet ook eens bij mijzelf te raden ging wat voor positiefs ik mee kan nemen uit dit verhaal, afgezien van deze blog natuurlijk. Mijn conclusie is dat ik toch echt wel heel graag door wil groeien met Cathsglas! Dus ik heb de koe bij de hoorns gevat en de spullen besteld die ik nodig heb voor het idee dat ik heb voor komende kerst (een goede voorbereiding is het halve werk) en ik heb een afspraak ingepland bij de kamer van Koophandel.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.