Zo snel als het klokje thuis tikt

Gepubliceerd op 24 juni 2020 om 11:27

Mensen vragen vaak, waar haal je toch de tijd vandaan? Voor wie mij niet kent; ik ben Cathelijne, 35 jaar, en het lukt mij om glas een man, twee kinderen (vijf en acht jaar oud), geen hond en een baan in de zorg met elkaar te combineren. Maar hoe dan? 

Laat ik ermee beginnen met dat ik ontzettend bof met die lieverd van een man van me, die lekker zijn eigen gang gaat en altijd klaar staat om te helpen waar nodig. Hij was degene die er op stond om de groezelige schuur (waar ik ooit begon met mijn glaswerk) leeg te halen, te stuken en in te richten als atelier. Nu heb ik een super fijne lichte werkruimte waar ik heerlijk mijn gang kan gaan! 

Dan die twee kinderen, super lief en enorm zelfstandig, dat laatste schrijf ik nog wel eens toe aan mijn luie ouderschap "doe maar zelf..." Dat heeft kennelijk zijn vruchten afgeworpen, onze kinderen zetten al koffie voor ons sinds ze twee zijn (destijds Nespresso) en mijn dochter van acht kookt al regelmatig voor het hele gezin, vrijwillig, heus waar.

En de hond? Die hebben we niet, dus dat scheelt. 

En dan mag ik mij ook nog eens in mijn handjes knijpen met mijn meestal ontzettend leuke baan! Door slaap en weekenddiensten ben ik overdag veel thuis; tijd en ruimte dus als de kinderen op school zitten.

En mocht je nu denken dat zo alles prefect geregeld was, helaas...  ergens voelde ik nog altijd een drempel om aan de slag te gaan, en die drempel was ik zelf. Dat hoofd van mij komt namelijk altijd met 'maren' aanzetten;  Maar... weet je dan wel hoe dat moet? Wordt dat wel mooi genoeg? Wat als je glas op gaat? Teken het anders eerst tot in de puntjes uit... enz. Stemmen die ik al mijn hele leven hoor en mijn regelmatig blokkeren in mijn creativiteit. Ik vond dat dit nu wel eens klaar mocht zijn en heb mijzelf laten coachen. Heidi Westerveld leerde me om te gaan met al die lastige 'maren'. Ze leerde me mijn eigen weg kiezen, ze leerde me voor mijzelf te kiezen en te zien dat mijn gezin op die momenten prima zijn eigen weg vindt en er 100% voor ze te zijn op de momenten dat het nodig is. Ik leerde hoe ik gewoon aan de slag kan gaan zonder alles tot in de eeuwigheid te overwegen maar gewoon aanwezig te zijn in het nu!

En nu sluit ik deze afgelopen maanden van coaching af met deze website en er komt nog veel meer!

Reactie plaatsen

Reacties

Desiree
4 jaar geleden

Leuke blog, lieve dochter! Ga vooral door😘