Soms zit het tegen

Gepubliceerd op 8 mei 2023 om 14:37

Op naar plan B

 

Soms zit ook het leven als kunstenaar even tegen. Bijvoorbeeld als je na het geven van enkele workshops net 18 werkstukken denk te bakken, maar glasoven Bakbeest daar net even anders over denkt en je een foutmelding voor de voeten werpt.

 

Het probleem leek makkelijk op te lossen, nieuwe verwarmingsspiralen en klaar. Maar zoals ik inmiddels van Bakbeest wel gewend ben is dat niets is wat het lijkt. De foutmelding bleef en na anders aansluiten gaat het nu soms goed maar vliegt ook af en toe de stop eruit. Niet heel handig, sowieso al niet, maar bij het fusen van grotere/dikkere glasobjecten ben ik zo afhankelijk van het juiste stookprogramma, dat het uitvallen van de stroom desastreuse gevolgen kan hebben voor het glaswerk.

 

Het Meisje Met De Parel en het door Harry Clarke geïnspireerde portret liggen dus nog op de plank te wachten op betere tijden. Niet op tijd klaar voor de Vijfhoekkunstroute. Hoewel als Bakbeest zich goed gedraagt de komende dagen; ik houd de opties graag positief en open…

 

Ook vroeg dit probleem om een andere oplossing voor het werk dat in de Nieuwe Kerk komt te hangen/staan tijdens de Vijfhoekkunstroute.

Maar soms plakken plan B’s zo slecht nog niet uit, ik ben namelijk best wel verliefd geworden op plan B.

 

meisje met de parel van glas - glaskunst

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.