Blaasbloem van glas


Paardenbloem of blaasbloem uitgevoerd in glas in lood

Uitverkocht

Raamhanger Blaasbloem

€ 35,00
Uitverkocht

Raamhanger Blaasbloem

€ 35,00

Paardenbloem - Blaasbloem in glas
Glas in lood, traditioneel gebrandschilderd. 
Handgemaakt
15x15 cm 

Deze raampjes met blaasbloemen worden handgemaakt, met speciale glasverf worden de bloemen op de verschillende kleuren glas geschilderd, de verf wordt ingebrand in de oven op een temperatuur van z'n 600ºC. 
Nadat het glas langzaam afgekoeld is maak ik het schoon, breng ik een randje koperfolie aan en soldeer ik de stukken aan elkaar tot een raampje. Aan het raampje worden oogje bevestigd zodat het opgehangen kan worden. 

Paardenbloem of blaasbloem gemaakt van gefused glas

Op dit moment werk ik in mijn atelier in Haarlem aan blaasbloemen uitgevoerd in gefused glas.
Hiervoor gebruik ik de techniek glasfusing. De resultaten hiervan zullen te zien zijn tijdens de Vijfhoekkunstroute in Haarlem.

Wie deed het niet als kind, het uitblazen van een paardenbloem in de laatste fase van zijn bloei. Of er een schop tegen geven, ik moet bekennen dat ik als volwassene beide nog leuk vind om te doen. 
Daarnaast heeft de paardenbloem natuurlijk een hoge symbolische waarde, de parachuutjes die zich een weg zoeken door de lucht, neerkomen op de grond en daar nieuw leven beginnen. 

 

Door zijn sierlijkheid is de blaasbloem een hele fijne inspiratiebron voor mijn glaskunst. De doorzichtigheid van de bloem in zijn latere fase, en de parachuutjes hebben een hoog decoratief gehalte. In glad in lood verwerk breng ik bloemen aan door middel van brandschilderen. Voor gefused glas gebruik ik een andere techniek, ik werk dan met glaspoeder en millefiori ook wel murrine genoemd.