Creatief bedrijfsuitje in Haarlem

Tijdens de workshop glasfusen werk je samen met je team onder begeleiding van ervaren glaskunstenaar Cathelijne Los aan een werkstuk van glas. De workshops vinden plaats in Haarlem-Noord (gratis parkeren) en zijn op maat te boeken. 

Workshop van een dagdeel

Dit zijn de workshops die ik die ik regelmatig geef. 
Zo zijn er de workshop vogeltjes maken, bloemschikken, en het maken van een gebogen landschap. Mocht het tegen de kersttijd lopen is het ook mogelijk een workshop kerstboompjes maken van glas in te plannen.  Deze workshops duren een dagdeel; ochtend middag of avond.

Het is ook mogelijk een workshop van een dag te plannen. We starten dan in de ochtend. Voor de lunch verwijs ik jullie naar de leukste en lekkerste lunchroom in Haarlem, hier om de hoek, of ik regel een lunch en 's middags vervolgen we de workshop. 

Wat gaan we doen?

Glasfusen!

Kort uitgelegd, bij het werken met de techniek glasfusing worden verschillende stukken (speciaal daarvoor gemaakt glas) met elkaar versmolten in een glasoven. Hierdoor ontstaat er een object met een platte achterkant, daar waar het op de bakplaat heeft gelegen. 
Het is mogelijk de objecten staand neer te zetten door ze op een stammetje of waxinelichtje te zetten, zie de foto hieronder.
Liever een 3d object? het is ook mogelijk om het glas na het samensmelten in de oven nog een keer in de oven te doen, het glas kan dan over een mal zakken en zo kan er een schaal, vaas of lampenkap gemaakt worden. 

 

Als team werken aan 1 project

Het is tijdens de workshops ook mogelijk om gezamenlijk aan één wat groter project te werken, een glaswerk voor voor dat ene saaie raam dat uitkijkt op de grijze parkeerplaats bijvoorbeeld. Dit stuk kan maximaal 40x50 cm groot worden (groter is mijn oven niet) maar twee werkstukken die samen een geheel vormen kan natuurlijk ook. 

Waar?

De workshops vinden plaats in een ongedwongen sfeer, namelijk aan mijn keukentafel in Haarlem. Mijn atelier bevindt zich in de achtertuin, maar is helaas niet groot genoeg om een groep kwijt te kunnen. Aan mijn keukentafel kan dit wel en als je werkt met glas is het fijn om zo dicht mogelijk bij de glasoven (die in het atelier staat) in de buurt te blijven. 

Mijn atelier bevindt zich in de Lombokstraat in Haarlem, makkelijk te bereiken met de auto (of openbaar vervoer) en parkeren in de straat is mogelijk. 

 

Aan mijn eettafel kan ik zo'n 6 tot 8 mensen kwijt. Mijn favoriete groepsgrootte varieert tussen de 4 a 8 mensen. Door te weken in kleine groepjes heb ik genoeg tijd om iedereen te begeleiden tijdens het proces. 

Wanneer?

Dat plannen we in overleg, op een maandag, woensdag donderdag of vrijdag is er bijna altijd wel iets te plannen. Neem contact op via onderstaand formulier of neem gerust contact op via de telefoon of mail. 

Waarom

Omdat het als team heel verbindend is om samen aan de slag te gaan aan een ongedwongen en creatief project.
Dan volgt al heel snel de vraag; Moet je creatief zijn om mee te kunnen doen?
Helemaal niet!
En daarbij, mensen noemen zichzelf vaak niet creatief terwijl ze het wel zijn. Vaak blijkt dit dan de angst om niets moois te kunnen maken, maar mijn ervaring is dat aan het eind van de workshop iedereen iets super leuks gemaakt heeft. Loopt iemand even vas, dan kom ik met suggesties of ik bied een koekje aan, dat werkt vaak ook erg goed ;-)

Neem contact op voor de mogelijkheden via onderstaand formulier,
even bellen mag natuurlijk ook.