Handgemaakte glaskunst - unieke ontwerpen - persoonlijk design

Workshop Glasfusing

 

Maak een vogeltje van glas tijdens deze creatieve workshop in Haarlem

Workshop glasfusing. Maak je eigen vogeltje van glas in Haarlem.

Ben jij gek op gekleurd glas, glas in lood en of vogeltjes of roodborstjes en heb je zin om zelf aan de slag te gaan dan is deze workshop echt iets voor jou.  

 

Wat gaan we doen

Aan mijn keukentafel in Haarlem gaan we aan de slag. De basisvorm van de vogeltjes zijn alvast voorgesneden uit glas, als je het leuk vindt zelf een borstje of vleugeltje te snijden dan mag dat, maar als je je daar liever niet aan waagt hoeft het niet.

Er kan gewerkt worden met een mozaiektang en we werken ook met glasverf en korreltjes glas in verschillende kleuren. Hiermee geef je vogeltje vorm en kleur. 

Roodborstje van glas

Het roodborstje is het meest gemaakte vogeltje tijdens mijn workshops. Dat hoeft natuurlijk niet te betekenen dat jij ook een roodborstje wilt maken. Door andere kleuren te gebruiken maak je vanuit het basisvogeltje zo een andere soort. En mocht je helemaal een ander model in je hoofd hebben, stuur me dan even een berichtje bij het boeken van je workshop, dan kijken we samen naar de mogelijkheden. 

Roodborstje van glas

Roodborstje op een waxinelichtje

De vogeltjes kunnen op een stammetje hout of op een waxinelichthouder gemonteerd worden. Het leuke van een waxinelichthouder is dat wanneer je het kaarsje aansteekt het vogeltje prachtig oplicht. Een stammetje heeft een heel natuurlijk effect. Tijdens de workshop kun je jouw voorkeur aangeven dan zorg ik dat je je vogeltje na de workshop op de juiste manier ontvangt. 


Wist je dat ze vogeltjes ook in de tuin kunnen staan? Glas is weerbestendig en kleurecht, de kleur zal niet verbleken in het zonlicht. Ooit een verbleekt kerkraam gezien? 
Je kunt er zelfs voor kiezen het vogeltje op een tuinsteker te laten monteren, dan prik je hem zo op een leuke plek tussen de planten in de tuin, of binnen in een bloempot. 

 

 

Geen workshop wel een vogeltje?

Dat kan natuurlijk ook. Ik kan een vogeltje voor je op maat maken, of je kunt er eentje uitzoeken in de webshop:

Andere workshops met glas