Handgemaakte glaskunst - unieke ontwerpen - persoonlijk design

Kerstworkshop

Aan de slag met glas tijdens deze kerstworkshop in Haarlem. 

Maak je eigen glaskunstwerk met het thema kerst, kies uit een roodborstje, kerstboompje of kerstlandschap

In een kleine groep van 6 tot 8 personen werkt ieder aan zijn hof haar eigen kerstproject, zo kun je ervoor kiezen om een gebogen landschap te maken, een kerstboompje of vogeltje. 
Het snijden van glas is voor deze workshop niet nodig, we werken met glasverf en speciale transparanten glazen korrels. Onder leiding van ervaren glaskunstenares stel je je eigen kunstwerk van glas samen.  

Data van de kerstworkshop

 

Donderdag 17 november VOL 
Donderdag  1 december  19:30 VOL
Vrijdag 2 december 11:30 VOL
Zaterdag 3 december 10:30  (Vol)
Zaterdag 10 december 10:30 (VOL)
 
Donderdag 22 december 19:30 (VOL)

Duur; ongeveer 2 uur voor een kerstboompje/roodborstje. 
ongeveer 3 uur voor een landschap. 

Locatie

De workshop wordt gegeven aan de keukentafel in de Lombokstraat 5 in Haarlem. Gemakkelijk bereikbaar en gratis parkeren in de straat. 

 

Kosten

De kosten voor de kerstworkshop zijn afhankelijk van wat je graag wil maken, een vogeltje of kerstboompje maak je al vanaf €45,- een landschap vanaf €80

Aan de slag met glas,

Maak een glazen vogeltje, schilder een landschap met glas of maak je eigen glazen kerstboom. Je kunt er voor kiezen om je werk naderhand op een waxinelichthouder te laten monteren

We werken tijdens deze workshop met de techniek glasfusing, er is heel veel mogelijk.
Bij het boeken van de workshop kun je aangeven wat je graag wilt maken, twijfel je nog, kies dan bij boeken de goedkoopste optie, later upgraden naar een ander werkstuk kan nog, zolang ik 7 dag voor aanvang van de workshop maar weet wat ik voor kan gaan bereiden/inkopen.

Tijdens de kerstworkshop zelf geef ik je de vrije hand om je landschap, kerstboom of vogeltje zo in te delen alsjeblieft zelf wilt. Ik leer je de techniek uit, daarna mag je zelf aan de slag. Voor vragen, tips en handigheidjes ben ik altijd in de buurt. Dat is ook de reden dat we in kleine groepjes werken, zo heb ik altijd voor iedereen aandacht. 

Een landschap van glas

Dit kerstlandschap gaat eventueel twee keer in de oven, de eerste keer om de kleuren en vormen met het glas te versmelten.
Daarna kan ervoor gekozen worden om het landschap een twee de keer de oven in te doen en wordt het over een mal in een S-vorm gebogen. Door deze vorm kan het kan het landschap rechtop staan, je kunt er tijdens de workshop ook voor kiezen om haakjes aan te brengen zodat het landschap opgehangen kan worden.

Kerstboompjes van glas

Maak je eigen kerstboom van glas tijdens de CathsGlas kerst workshop in Haarlem.

Roodborstje van glas

De roodborstjes zijn al wat langer bekend bij CathsGlas, deze mogen tijdens deze kerstworkshop natuurlijk niet ontbreken. 

Naar de webshop

Komt een workshop je niet uit maar heb je wel iets leuks gezien? Er staan ook vogeltjes, landschappen en (binnenkort) kerstboompjes in de webshop. 

Heb je nog een vraag over de workshop of iets anders van CathsGlas, stel hem gerust: