Home » Design op maat » Kindertekening in glas

Kindertekeningen in glas

Van kindertekening tot kunstwerk

Ben je op zoek naar een persoonlijk en origineel cadeau voor iemand? Voor moederdag, voor oma of een speciale gelegenheid? Bij CathsGlas is het mogelijk de tekening van jouw kind te laten vertalen in een glas in lood kunstwerk. Een raamhanger of voorzetraam. 

1. Het ontwerp

2. glas op maat gesneden

3. het resultaat in glas


"Het ideale cadeau voor mijn moeder"

"Wat ontzettend leuk en origineel"

"Ik ben zo blij met het eindresultaat"

Wat doe je met al die kindertekeningen die door je fanatiek tekenende kind geproduceerd worden? En vooral; wat doe je met die ene hele leuke bijzondere.  Wil je hem opbergen in die in de bak met “mooie tekeningen die Annabel ooit heeft gemaakt” om er vervolgens bijna nooit meer naar te kijken? Of wil je er iets bijzonders mee?

 

Door de tekening van je kind laten vertalen in een glas in lood of gefused (=versmolten) glas  ontstaat er een heus kunstwerk. Zo wordt de tekening een prachtig onderdeel van je interieur, iets heel bijzonders, dat als de zon er doorheen schijnt een nóg bijzonderdere uitstraling krijgt.

Een aandenken aan die ene mooie tekening, nu als kunstwerk, om op te hangen aan de muur of voor je raam. 

Glas in Lood, Tiffany of Glasfusen?

Er zijn verschillende manieren om het ontwerp te vertalen in glas. 

 

Glas in Lood
Het glas word in stukjes gesneden en door loodprofielen met elkaar verbonden. Deze techniek wordt vooral gebruikt voor grotere stukken glas die niet al te veel bochten bevatten. Voor fijner werk met meer gebogen lijnen wordt meestal gekozen voor de Tiffany techniek waarmee preciezer gewerkt kan worden, 


Tiffany
Lijkt erg op glas in lood maar er kan kleiner en fijner mee gewerkt worden. In plaats met loodprofiel worden de stukjes glas omwikkeld met koperfolie en aan elkaar gesoldeerd met een mix van tin en lood. 

 

Glas fusen
Soms bevat een tekening zo lijnen en kleurverschillen dat uitvoeren in Tiffany veel tijd, glas en dus geld kost. De tekening kan in dat geval vaak beter uitgewerkt worden op een plaatje blank glas. Met glasverf worden de lijnen aangebracht en met transparante glaskorrels wordt de tekening ingekleurd. 

 

Zelf aan de slag

Vind je het leuk om zelf aan de slag te gaan?


Het is ook mogelijk voor kinderen om zelf hun tekening te maken of uit te voeren op glas. Dit kan tijdens één van de workshops tekeningen in glas in Haarlem en is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 8. 

We werken op een glasplaatje zonder scherpe randjes, met veilige glasverf en -korrels. 

 

Locatie : Haarlem

Kom je met minimaal 3 deelnemers, dan kunnen we gezamenlijk een tijd en datum inplannen. 

Hier vind je een overzicht van de mogelijke workshops, kosten en geplande data:

Ja ik wil graag meer informatie over een kindertekening in glas